Hvis en større, uforudset udgift på 9.000 kroner melder sin ankomst, er det for mange nødvendigt at tage et lån for at dække udgiften. Desværre er det ikke lige nemt for alle at låne, da banken gerne vil være helt sikker på, at få deres penge igen. Heldigvis kommer der efterhånden flere og flere lånebureauer, og det benytter mange danskere sig af hver dag.

Her på siden finder du vores guide til, hvordan du nemmest og billigst kan låne 9.000 kroner udenom banken. Hos Udbetalingsguiden synes vi nemlig, at det skal være nemt at få det bedste lån. Har du spørgsmål, som du ikke får besvaret her på siden, kan du forsøge at læse andre af vores guider, hvor vi går mere i dybden med pengespørgsmål.

Siger banken nej?

Der kan være mange årsager til, at banken siger nej til at låne penge ud. Generelt er de danske banker ofte forsigtige, når det gælder forbrugslån. Det vil sige, at de hellere vil låne penge ud til bil eller bolig, da de har fast ejendom, som de har sikkerhed i. Det har de modsat ikke, når de låner ud til forbrug, og derfor må mange danskere gå fra banken med uforrettet sag.

I nogle tilfælde er det muligt at få kredit på ens konto, når det gælder små beløb, men det er også langtfra muligt for alle. Bankerne er ofte forsigtige overfor unge, nye kunder eller folk med omskiftelige arbejdssituationer.

Heldigvis er der masser af alternativer til lån i banken, og prisforskellen behøver faktisk ikke være særlig stor mellem de forskellige lånemuligheder. Banken har ikke længere monopol på udlån, og de mange udlånsbureauer er ivrige efter at tiltrække kunder.

Långivere presser hinanden

Der opstår flere og flere udlånsbureauer i Danmark, og det er til fordel for den danske forbruger. Mange långivere presser hinanden ved at tilbyde lavere rente, og det betyder, at du i dag kan få et lån, som ikke er væsentligt dyrere end et banklån.

Derudover presser mange långivere også hinanden på servicen. I praksis betyder det, at de hele tiden forsøger at gøre det nemmere at låne hos dem. Dette er også årsagen til, at de bliver mere og mere åbne overfor den mulighed, at man selv kan sammensætte sit lån efter behov. Mange steder er det således muligt selv at vælge, hvor meget man vil låne, og hvor lang tid man vil bruge på at betale lånet tilbage.

Du kan udnytte den øgede konkurrence blandt långivere til at finde det lån, som passer dig bedst. Her er det især relevant at kigge på renter og gebyrer på lånet, så du i sidste ende betaler mindst muligt for at låne. ÅOP eller Årlig Omkostning i Procent kan være et fint sammenligningsgrundlag, men du bør også læse lånekontrakterne grundigt efter.