Forbrugslån eksisterer efterhånden i alle størrelser, og de oplever stigende popularitet blandt danskerne. Forbrugslån er en god måde at gøre sin indtægt mere fleksibel. Med et lån er det muligt at få ekstra penge til de økonomisk pressede måneder, og så betale tilbage i løbet af resten året.

Mange danskere vælger derfor at låne mindre forbrugslån i december eller op til sommerferien, for at få ekstra plads i budgettet til de mange udgifter, som falder sammen med enten julen eller sommerferien. Her hos Udbetalingsguiden er vi klar til at rådgive dig med hensyn til dit næste forbrugslån. Det kan nemlig være en jungle at finde et rigtige lån, når der er så mange at vælge imellem.

Hurtige og professionelle lån

Det er ikke længere ualmindeligt, at man optager forbrugslån udenom banken. Derfor bliver der også flere og flere udlåningsbureauer, som tilbyder lån. Derfor kan det være svært at vælge det rigtige lån, for der er så mange at vælge imellem.

Mange danskere vælger derfor at låne fra venner og familie, når det er mindre beløb som 8.000 kroner. For mange bliver det et skråplan, for det er pludselig andres penge, som man bruger. Derfor kan der nemt opstå uvenskab over brugen pengene. Risiciene for uvenskab øges yderligere, hvis pengene ikke bliver betalt til den aftalte tid. Af samme grund frarådes det i de fleste tilfælde, at man låner af folk, som man har et privat forhold til.

Alternativet er at låne fra en professionel udlåner, og det er i de fleste tilfælde at foretrække. Når du låner 8.000 kroner fra en professionel udlåner, så får du en fast aftale, hvor der er klare vilkår. Det er en enorm fordel, da der er rene linjer for, hvordan lånet skal forløbe. Til gengæld for lånet skal du betale renter, hvilket er prisen for komforten som lånet giver.

Nem afbetaling

Det behøver ikke være svært at betale lånet tilbage. Når du optager lånet, får du samtidig en tilbagebetalingsaftale. Her er det aftalt, hvornår og hvordan du skal betale lånet tilbage. Det giver dig gode muligheder for at forberede dig på afbetalingen igen.

Når du optager lånet, kan det være en god idé at planlægge afbetalingen således, at du stadig har luft i budgettet. Når du låner 8.000 kroner, vil du typisk betale pengene tilbage over 8 eller 16 måneder. Hvis du føler dig i tvivl, om dit budget kan bære at betale 1000 kroner om måneden til gæld, så er det en god idé at vælge en længere afbetaling. Det bliver lidt dyrere i renter, men til gengæld behøver du ikke føle dig presset af økonomien. Det er også sandsynligt, at der vil opstå uforudsete udgifter, mens du betaler lånet tilbage, og dem skal der også være plads til i budgettet.

Med andre ord behøver det ikke være svært at betale dit lån tilbage. Du skal bare forberede dig grundigt.