Det er aldrig en lille beslutning at låne 75.000 kroner – uanset om det er igennem banken eller en anden långiver. Derfor har vi har hos Udbetalingsguiden samlet alle vores bedste råd på denne side, så du kan læse mere om, hvordan du bør forholde dig til at låne et beløb i denne størrelsesorden.

Mange lader sig friste af udsigten til at stå med nemme penge i hånden, så derfor forhaster de sig, når de optager lånet. Vi anbefaler derfor, at du som minimum læser og følger rådene på denne side. Det kan spare dig for mange penge i længden.

Banken eller ej?

Først og fremmest skal du afgøre med dig selv, om du vil låne i banken eller hos en anden långiver. Der er ofte fordele ved at låne i banken. Blandt andet kan renten i banken ofte være relativt lav. Desværre er det langtfra alle, som bliver godkendt til et lån i banken. Banken er især forsigtig, når man gerne vil låne større summer.

Det er derfor muligt, at banken har afvist din anmodning om at låne penge, men heldigvis er der andre muligheder. I de seneste år, er der kommet mange långivere, som tilbyder muligheden for at få et lån udenom banken. Til gengæld skal man betale en rente, som er lidt højere end bankens. Et lån udenom banken kan være en god mulighed for at låne 75.000 kroner til en presserende udgift.

Banken er generelt mere villig til at låne 75.000 kroner ud, hvis det eksempelvis er til et bilkøb. Her har de nemlig en sikkerhed for deres penge, og kan begære bilen solgt, hvilket lånet ikke overholdes. Hvis du derimod skal låne penge til eksempelvis en renovation af et rum i huset, er der ikke den samme sikkerhed. Derfor er risikoen for at blive afvist af banken større.

Læs betingelserne grundigt

Ligegyldigt hvem der giver dig lånet, skal du læse betingelserne igennem med store grundighed. En stor andel af danskerne har en tendens til kun at skimme betingelserne – også når det gælder vigtige beslutninger. Det kan imidlertid vise sig at være en dyr fejltagelse, for betingelserne kan indeholde vigtige informationer, som du måske har overset.

Når du læser dine lånepapirer, så er det en god idé at læse dem flere gang. Derudover bør du også markere eventuelle passager som skaber tvivl. Det er i de fleste tilfælde muligt at kontakte långiveren med spørgsmål, hvis vilkårene virker uklare.

Det er farligt at låne penge udenom banken, men du skal være grundig, når du laver forarbejdet. Det er nemt at blive forblændet af hurtige penge, og derfor er der mange, som ikke har ordentligt styr på betingelserne for deres lån. Ved at læse betingelserne grundigt, giver du dig selv de bedste muligheder for at betale lånet igen uden problemer. Dermed får du også et billigere lån, og bedre mulighed for at låne igen i fremtiden.