Kviklån fås i dag i mange forskellige størrelser og afskygninger, og det betyder, at der efterhånden er mange lån at vælge imellem. Det giver større frihed for dig som låner, for du har mange steder at vælge imellem, hvis du skal låne 7.000 kroner.

Her på siden vil vi vejlede dig til, hvad du skal være opmærksom på, når du optager et lån i denne størrelsesorden. Der er nemlig mange muligheder for at tilpasse lånet til dine egne behov, når du optager lånet, og det kan være en stor fordel. Det giver dig mulighed for at tilpasse lånet, så det får den rigtige afbetalingstid og månedlige afdrag.

Renter og afbetaling

Når du tager et lån på 7.000 kroner, så skal du være forberedt på, at det også skal betale tilbage. Det er særdeles vigtigt, at du har fuldt ud styr på afbetalingen, da du ellers kan få en ubehagelig oplevelse i forhold til lånet.

Afbetalingen forgår over en periode, som du har aftalt sammen med udlåneren. Jo længere denne periode er, des flere renter vil der løbe på lånet. Med andre ord bliver lånet billigere, hvis du er i stand til at afbetale det hurtigt. Derfor kan det i mange tilfælde være en stor fordel, hvis du prioritere tilbagebetalingen af lånet højt i dit månedlige budget.

Når du optager lånet, skal du typisk også betale et stiftelsesgebyr. Dette gebyr er ofte ikke afhængigt af lånets størrelse, og under alle omstændigheder er der tale om et engangsbeløb. Du skal dog stadig huske at medregne det, da det er en del af prisen for at låne.

Fast månedligt afdrag

Ved mange lån får du mulighed for selv at vælge, hvor store et månedligt afdrag du vil have. Som tidligere nævnt bliver lånet billigere, jo hurtigere du kan betale det tilbage. Derfor kan det være fristende at vælge et højt månedlige afdrag, så du sparer så meget muligt. Dette kan imidlertid være en farlig ting at gøre, da du så øger risikoen for, at du ikke kan overholde dine afdrag.

Når du skal vælge, hvor meget du vil afdrage hver måned, er det en god idé at sætte beløbet en smule lavere, end hvad du først tænker, at du har råd til at afdrage med. Det sikrer dig en smule mere luft i økonomien, så dit budget ikke bliver væltet, hvis der kommer en ekstra regning.

Det vigtigste, når du optager et hvilket som helst lån, er at du ved, at du kan afdrage på lånet som du skal. Ellers kan lånet nemt vokse dig over hovedet, når det kommer ekstra gebyrer på det lånte beløb. Sæt dit månedlige afdrag til et beløb, som du ved, at du har råd til. Det vil komme dig til gode i længden, selvom du skal betale en smule mere i renter, fordi du måske bruger et par måneder ekstra på at afdrage gælden.