Forbrugslån er blevet mere og mere almindelige for danskere, som supplere deres økonomi med lån, når det er nødvendigt. Lønninger betales jævnt fordelt ud over året, men vores forbrug er sjældent stabilt. Ofte er der perioder, hvor der er behov for ekstra penge – eksempelvis julen eller ferier.

Med forbrugslån er det muligt at spæde økonomien op i de perioder, hvor der bruges ekstra mange penge. Det kan være en stor fordel, da det gør ens privatøkonomi mere fleksibel. Som en ekstra bonus kan man selv tilrettelægge meget i forhold til lånet i forhold til størrelsen og tilbagebetalingstiden.

Et kviklån kan eksempelvis være en god måde at få råd til en ferie, hvis man ikke har nået at spare det fulde beløb op i løbet af året. Her på siden vil vi undersøge muligheden for at låne 6.000 kroner nærmere, så du kan vurdere, om det er det rigtige lån for dig.

Hvor kan jeg låne 6.000 kroner?

Der er mange forskellige muligheder, når det handler om et lån i denne størrelse. Først og fremmest bør du dog undersøge, om du har mulighed for kredit hos din bank. Dette er en nem løsning, og renten er typisk lav, da banken kun giver kredit til personer, hvor de føler sig sikre på at få pengene tilbage.

Har du ikke en kreditmulighed hos banken, kan du forsøge at kontakte dem, men der er ingen garanti for, at de godkender dig til kredit.
Hvis banken har sagt nej, er kviklån et almindeligt alternativ til lån i denne størrelsesklasse. Stort set alle kan få et kviklån, men til gengæld skal du betale en lidt højere rente end i banken. Dette skyldes, at udlåneren af kviklånet påtager sig en større risiko end banken er villig til. Et kviklån kan imidlertid være en god løsning, hvis du akut mangler penge.

Hvad koster det at låne 6.000 kroner?

Prisen for at låne 6.000 kroner, varierer især efter hvor du har lånt pengene. Som tidligere nævnt er kredit i banken den billigste løsning, og her vil banken oplyse dig om, hvad prisen for at få kredit er.

Prisen på kviklån varierer også rigtig meget fra lån til lån, så det kan være en god idé at sammenligne et par lån, før du tager en beslutning. Når du optager et kviklån, skal du typisk betale et fast gebyr for at etablere lånet. Ud over gebyret vil der også være renter, som skal betales. Dermed bliver lånet dyrere, hvis du er lang tid om at betale det tilbage.

Alle lån koster noget, og man kan se det som, at man betaler for en service. Når du låner penge, så får du adgang til et hurtigt supplement til budget. Til gengæld skal du betale lidt ekstra oveni, når du betaler lånet tilbage. Her er det op til dig selv at vurdere, hvor meget du er villig til at betale for komforten ved et lån.