Forbrugslån bliver mere og mere populære hos den danske befolkning, og det er ikke svært at forstå. Lønninger komme fast hver måned, men det er langtfra altid, at det passer til den omskiftelige livsstil, som mange danskere har. Med mindre forbrugslån kan man gøre sin økonomi mere fleksibel, så den passer til ens individuelle behov.

Når du tager et forbrugslån, så betaler du renter for at låne pengene. Til gengæld får du pengene, når du har brug for dem, og du kan bruge dem præcist som du vil. Det er populære hos mange danskere, der gerne låner alt fra små beløb og op til større summer af penge.

Lån hos familie og venner

Der er fordele ved at låne penge af venner og familie, da man oftest får et omkostningsfrit lån. Derudover er det også muligt at lave specielle aftaler vedrørende lånet, som betyder, at det bliver til et meget fleksibelt lån, som kan tilpasses ens behov. Det gør det fristende at låne fra familie og venner, hvis man pludselig mangler 3.000 kroner, men desværre er det sjældent en god løsning.

At låne penge fra familie og venner kan nemt ende med at blive en grund til splid og uenighed. Det er især problematisk, hvis man pludselig ikke er i stand til at betale lånet tilbage som aftalt, da de kan have brug for at få deres penge igen. Et godt råd er, at man aldrig bør blandt penge ind i venskabelige eller familiære forhold. Det ender sjældent godt.

En anden ulempe ved at låne fra familie og venner er også, at de ofte vil have en mening om, hvordan man bruger pengene. Det som du ønsker dig brændende, kan virke helt ligegyldigt for dem.

Hvad koster det at låne 3.000 kroner?

Medmindre du alligevel vælger at låne hos venner eller familie, så koster det penge at låne. Der kan ikke gives noget bestemt svar på, hvor meget det koster at låne 3.000 kroner, da det er afhængigt af visse faktorer.

Hvis du vil vide, hvor meget dit lån kommer til at koste, så skal du kigge på nogle forskellige ting. Først og fremmest skal du undersøge, hvor meget det koster at oprette lånet. Her vil der ofte være gebyrer, som skal betales som et engangsbeløb.

Ud over gebyrer, vil der også komme renter på lånet. Undersøg hvor stor renten er, og påregn så, hor meget lånet koster hver måned. På nogle lån tilløber der renter årligt, men med et mindre forbrugslån på 3.000 kroner, er det sandsynligt at renten bliver påregnet månedsvis.

Endeligt skal du vide, hvor mange måneder du regner med at betale lånet af over. Hvis du betaler det af efter første måned, skal du kun regne med en måneds renter. Hvis du skal bruge flere måneder, så vil de betyde flere renter. Kort sagt bliver der billigere, des bedre du er til at betale lånet tilbage.

3.000 kroner er et relativt lille beløb at låne, så det behøver ikke blive dyrt. Derfor er du godt stillet, hvis du kan betale lånet af hurtigt.