Hvis du nogensinde har oplevet at stå i en situation, hvor du pludselig har fået brug for et større beløb, så ved du også, hvor ubehagelig en følelse det kan være. Det kan være at bilen er brudt sammen og du har modtaget en stor regning for reparation, eller måske er der kommet vandskade i huset. Uanset hvad så kan vi alle komme i sådanne situationer, hvor vi skal bruge penge i en fart.

Det mest almindelige er naturligvis at have en opsparing, men ofte kommer ulykker ikke alene og derfor kan det være at ens muligheder er udtømte. Det er i sådanne situation, at man ofte vælger at optage et lån, så man kan få overblik og styr på tingene igen.

At låne penge forpligter og det er vigtigt, at man sætter sig ned og læser grundigt om tingene, før man bare optager det første lån man bliver tilbudt. Først og fremmest kan det være en meget god idé at finde ud af hvilke låntyper, der findes på markedet.

Banklån

Den mest indlysende idé er jo nok at tage kontakt til sin bank, så man kan få lånt pengene og få sagen ud af verden. Men i de senere år, er der rigtigt mange danskere der har måttet se sig skuffede, når de rækker ud og beder banken om hjælp.

Bankerne er nemlig blevet meget selektive med, hvem de låner penge ud til. Selvom finanskrisen er forbi for længst, så lurer dens spøgelse stadig i krogene, så bankerne er forsigtige og låner ikke gerne penge ud. Især unge mennesker har haft svært ved at låne i banken, da bankerne har den opfattelse, at de ikke bruger pengene fornuftigt.

Uanset hvad, så bliver det højst sandsynligt en meget langsom affære, at låne penge i banken og det er tid, som du måske ikke har.

Kviklån

Kviklånet er, som navnet antyder en hurtig måde at låne penge på. Du kan ansøge med det samme og slipper for den vurdering af din økonomi, som bankerne ellers giver sig i kast med. Oftest vil du kunne søge om lånet på ganske få minutter og inden dagen er omme have dit svar. Derefter vil du modtage pengene inden for få dage. Det er nemt og det er praktisk, men naturligvis har det sine omkostninger.

Renten på et kviklån er ofte en del højere end ved andre lån, og det er fordi at løbetiden er så kort. Oftest ned til 30 dages. Men det er jo også det kviklån er skabt til, at tilbyde hurtige penge, til dem der står og mangler dem på kort sigt.

Så hvad skal du vælge?

Hos Udbetalingsguiden.dk vil vi gerne hjælpe dig bedst gennem låneprocessen. Det er vigtigt, at du gør dig dine tanker om, hvor meget du skal bruge og hvornår du kan betale dem tilbage. Men hvis du i forvejen har en sund økonomi, så er et kviklån ikke nogen dårlig ide, da det hele er overstået på ganske kort tid og du vil kunne få hele sagen ud af verden.