Et lån på 15.000 kroner kan være en kæmpe hjælp i perioder, hvor det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen, eller hvor der er noget, som man virkelig ønsker sig. Heldigvis er der i dag et væld af forskellige muligheder for at låne, og det er både små og store beløb, som er tilgængelige.

Her hos Udbetalingsguiden vil vi gerne give dig den bedste vejledning til lån, så her på siden kan du finde alle vores bedste råd til dig, hvis du gerne vil låne 15.000 kroner. Der er nemlig stor forskel på at låne 1.500 kroner og 15.000 kroner.

Jo længere afbetaling, des dyrere er lånet

Når du låner 15.000 kroner online, bliver du i de fleste tilfælde bedt om at tage stilling til afbetalingen. Her er der det klare sammenhæng, at lånet bliver dyrere, hvis du er længere tid om at betale det tilbage.

Derfor kan det være fristende at forsøge at angive så kort en tilbagebetalingsperiode som muligt, men det skal du passe på med.

Tilbagebetalingen af lånet vil være en belastning på din økonomi. Med andre ord vil det blive endnu en udgift, som du har ud over dine normale udgifter. Derfor er det vigtigt, at du ikke bliver overoptimistisk med dine egne evner til at tilbagebetale gælden.

Når du vælger din tilbagebetalingsfrist, så efterlad gerne en smule ekstra luft, så du betaler lidt mere, end hvad du først antager, at du kan. Husk på, at der også bliver måneder med ekstra høje udgifter – eksempelvis december måned, som altid er dyr.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at mange lån først bliver dyre for alvor, hvis man ikke kan overholde tilbagebetalingsaftalen.

Vælg det billigste lån

Der er mange tilbud om forskellige lån, og det kan være svært at vælge det billigste. Det kan være særdeles effektivt at bruge ÅOP, som sammenligningsgrundlag. ÅOP står for Årlig Omkostning i Procent, og er en værdi, som er skabt til at sammenligne lån med hinanden. Det er dog vigtigt at forstå, at ÅOP kun er en gyldig værdi til sammenligning, hvis lånene er nogenlunde ens. Det vil sige at lånene skal være for de samme beløb og have nogenlunde samme tilbagebetalingsperiode.

Ud over ÅOP kan du også kigge på renten på lånet. Den kan svinge rigtig meget fra udlåner til udlåner, så derfor er det en god idé at indhente forskellige tilbud. Endeligt er det også vigtigt, at du læser låneaftalen grundigt igennem, så du ved, hvilke vilkår du låner på. Hvis du støder på en udlåner, som har uklare vilkår, så lad være med at låne der. Det absolut vigtigste er, at du låner hos et udlåningsbureau, som du har tillid til, og det er også vigtigere end at spare et par procent i rente.

Hvis du har flere spørgsmål til dit næste lån, kan du læse flere guides her hos Udbetalingsguiden. Vi forsøger altid at besvare alle spørgsmål til lån.