Der var engang, hvor banken stort set var det eneste sted, hvor man sikkert og trygt kunne låne større beløb. I dag har dette imidlertid ændret sig, og der begynder at være masser af tilbud på markedet på alternative lån. Dermed har man i dag masser af muligheder for forskellige lån – også selvom man vil låne et beløb så stort som 100.000 kroner.

Her på siden kan du lære mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du låner større beløb udenfor banken. I mange tilfælde har du nemlig rigtig mange forskellige lån at vælge imellem, og det er ikke altid nemt at finde det bedste lån, så læs med her og bliv klogere på dine muligheder.

Hvorfor gå udenom banken?

Der kan være mange årsager til, at man ender med at tage et lån udenom banken. Ofte handler det simpelthen om, at banken ikke er til at tale med. Siden finanskrisen er de danske banker blevet mere forsigtige med at låne penge ud. Det betyder for mange danskere, at de må gå udenom banken for at låne, da de ellers ikke har mulighed for at låne penge.

Bankerne afviser mange danskere på baggrund af deres kreditværdighed. Her kigger man på deres årsopgørelse og nuværende forbrug for at vurdere, hvor effektive de vil være til at betale lånet tilbage. Her er der mange danskere, som bliver udelukket, fordi de eksempelvis lige er kommet i job for nyligt. Derudover udelukker bankerne også mange danskere på baggrund af ting som alder og lignende. Endeligt er de også generelt mere forsigtige, når det handler om større forbrugslån – som eksempelvis 100.000 kroner. Du vil for eksempel have bedre chancer, hvis lånet skal bruges til en bil, da banken så har sikkerhed for lånet.

De mange nye lån

Bankernes tilbageholdenhed har betydet, at der i dag er et væld af forskellige alternativer i form af lån, der er populær tale kaldes kviklån. Det er imidlertid langt fra alle kviklån, som udlåner så store beløb som 100.000 kroner.

Hvis du tager et lån på 100.000 kroner, så er kviklån en upræcis betegnelse. Disse typer lån fik oprindeligt deres navn, fordi der typisk blev udbetalt små lån, der skulle betales tilbage indenfor en måned. Dette er naturligvis ikke tilfældet med et lån på 100.000 kroner. Et lån i denne størrelsesorden bliver betalt tilbage over en årrække alt efter hvad man aftaler med udlåneren.

Når du låner et stort beløb, så er det vigtigt, at du er ansvarlig med tilbagebetalingen. Mange långivere laver ikke kredittjek sådan som banken, og det betyder, at det er dit eget ansvar, om du kan betale lånet tilbage. Derfor kan det være en god idé at sætte det månedlige afdrage en smule lavere, end hvad du i starten føler, at du kan afdrage med. På den måde kommer du ikke bagud med betalingerne, fordi der kommer en uforudset udgift.