Når de uforudsete udgifter vælter ind af døren, så kan det være svært at overskue, hvad man skal stille op. Netop fordi de er uforudsete, så er man ikke forberedt og har måske ikke penge på kontoen til at betale. Men hvad gør man så? Hos Udbetalingsguiden vil vi gerne hjælp med at finde svar på dette spørgsmål.

Mange danskere har stået i den situation, hvor man får en regning eller lignede, som man ikke var forberedt på og hvis man ikke har pengene, så må man enten snakke med sin kreditor eller taget er lån. Det behøver ikke være et stort beløb, men betales skal det jo, så et kviklån er ofte vejen frem.

Kviklån er en rigtig god løsning, hvis man står og mangler 1000 kroner til en regning eller anden udgift, der ikke kan vente. Så længe man overholder aftalerne og betaler lånet tilbage rettidigt, så er der ingen fare ved det.

Kan du få et kviklån?

For det meste er der ikke voldsomt mange krav, når det kommer til at optage kviklån. De fleste lånesteder tilbyder lån allerede når du fylder 18, det vil sige den dag du er juridisk myndig. Du kan dog risikere at alderskravet er højere, men det fremgår alt sammen tydeligt af de forskellige selskabers hjemmesider.

Det er også et krav at du er bosat i Danmark og har et dansk CPR-nummer. Dette er så låneselskaberne kan vide med sikkerhed, at du ikke er en svindler, der blot låner store pengebeløb og derefter flygter til udlandet.

Nogle selskaber stiller krav om at du ikke er optaget i RKI, hvilket vil sige registret for dårlige betalere. Men det er langt fra alle, der har dette krav. Vi mener dog ikke, at det vil være en særlig god idé at optage at kviklån, hvis du i forvejen har døjet med at betale. Sørg for at have styr på din økonomi, før du optager nogen form for lån.

Vær meget opmærksom på betingelserne

Når man tager et kviklån, så er der en del betingelser og den slags, som man skal være meget opmærksom på, ellers kan det ende med at blive en meget dyr affære.

Fordi et kviklån typisk er meget kortsigtet, er renten en del højere end hos andre låntyper. Det er en meget god ide, at man sørger for at finde det lån, der har den laveste rente. Desuden er der faste gebyrer, som skal betales. Det kan være oprettelsesgebyr og dets lige, men det er oftest det samme beløb, uanset om det er et stort eller lille lån. Så renten er det som du bør være mest opmærksom på.

En ganske almindelig dansker, med en sund økonomi kan uden problemer taget et kviklån, hvis behovet uventet opstår. Det er meget brugt og det er de færreste, der får problemer med det. Udbetalingsguiden.dk hjælper dig igennem processen og giver dig værktøjer til at ruste dig selv på den bedste måde. Således kan du trygt tage et kviklån uden bekymring.